Eventum

Press

Press releases from Eventum in Swedish.

 • Årets byrå laddar för framtiden: Eventum antar ny strategisk plan och tillsätter extern styrelseordförande
  I februari utsågs Eventum till Årets byrå inom Brand Experience (5 – 25 MSEK). Samtidigt antog styrelsen en ny offensiv strategisk plan som både ska ta byrån till nya marknader och bredda erbjudandet. Nu väljer ägarna att även tillsätta en extern styrelseordförande, Sofia Heidenberg, som tillträder vid bolagsstämman i juni. - Eventum är kundernas favorit och genomför förstklassiga evenemang för mängder av välkända varumärken. Nu är det dags att ta nästa steg i byråns utveckling… Read more »
 • Eventum och Edge Design & Technology får uppdraget att producera NextM 2024 – Nordens största marketing- och techevent
  Den 24-25 april anordnas Nordens största marketing- och techevent som väntas locka drygt 1600 deltagare till Annexet i Stockholm. GroupM väljer kommunikations- och eventbyrån Eventum tillsammans med Edge Design & Technology som producenter för årets NextM. Det är åttonde gången vi arrangerar NextM och även om GroupM står för tema och majoriteten av scenprogrammet behöver vi proffs för att lyfta eventets samtliga delar. Teamet på Eventum har både den förståelse för vår bransch och leveranssäkerheten… Read more »
 • Eventum vinner Årets Byrå 2024
  Den 22 februari offentliggjordes vinnarna av Årets Byrå 2024 på Sergel Hub i Stockholm. För 24:e året i rad genomfördes Regis årliga bransch- och kundsstudie som kartlägger hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer. När kunderna fick säga sitt var det Eventum som stod som vinnare i kategorin Event & Brandexperience 5-25 miljoner kr. Det är med stor stolthet vi tar emot utmärkelsen Årets Byrå 2024. Vi har haft ett par spännande år post pandemin… Read more »
 • Eventum producerar Augustgalan för femte året i rad
  Den 27 november går årets Augustgala av stapeln på Konserthuset i Stockholm. Priset som instiftades 1989 av Svenska Förläggareföreningen uppmärksammar den bästa nyutkomna svenska litteraturen och är ett viktigt inslag på den svenska litteraturscenen. Med fyra framgångsrika år bakom sig är Eventum stolta över det fortsatta förtroendet som producent av Augustgalan 2023. Augustpriset är den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris. Årets Augustgala kommer att ledas av skådespelerskan Lena Endre och hålls enligt tradition… Read more »
 • Eventum förstärker sitt erbjudande med ny strategi- och konceptavdelning
  Eventum är inne i en stark tillväxtfas med många nya kunder, vidareutvecklade relationer med befintliga kunder och en mer än fördubblad byråintäkt under 2022. Bolaget förstärker nu sitt erbjudande ytterligare genom att skapa en strategi- och konceptavdelning. - Vi ser en stor möjlighet för många av våra kunder att öka genomslaget av det vi skapar tillsammans. Genom att utöka Eventums erbjudande med delar av Håkanson Uniteds starka team som har spetskompetens inom PR, strategi- och… Read more »
 • Eventum producerar Guldäggsgalan 2023Eventum producerar Guldäggsgalan 2023
  KOMM ger event- och kommunikationsbyrån Eventum uppdraget att producera Guldäggsgalan för andra året i rad. Med ett helt nytt koncept för fjolårets gala ser man förväntansfullt på att höja ribban ytterligare för 2023. - Guldäggsgalan tillhör hela branschen och är ett så viktigt forum för oss alla, både som ny i branschen eller om man varit med länge. Det ger oss ett tillfälle att inspireras av alla fantastiska bidrag, hylla kreativiteten och fira tillsammans. Men… Read more »
 • Eventum vinner Snapchat pitchen
  Event- och kommunikationsbyrån Eventum vinner uppdraget att bli Snapchats första eventpartner i Sverige. - Det har känns helt rätt sedan första kontakten med teamet på Eventum. De har både den kreativa höjden och leveranssäkerheten som vi letat efter i en partner, säger Barbara Wallin Hedén, marknadschef på Snapchat Sverige.  - Det är ett riktigt kul uppdrag för oss och vi ser fram emot vad vi kommer att skapa ihop. Snapchat är ett varumärke som vågar… Read more »
 • Hållbarhet i fokus när Eventum och Håkanson United femfaldigt nomineras till Gyllene Hjulet 2022
  Sponsrings- och Eventföreningen (SES) har utsett årets nominerade till Gyllene Hjulet 2022. Bland alla inskickade bidrag har systerbyåerna Eventum och Håkanson United tillsammans fått fem nomineringar i tre olika kategorier. Samtliga nomineringar har hållbarhet i fokus. Den 27 april tillkännages vinnarna under den årliga Gyllene Hjulet galan. När nomineringarna till Gyllene Hjulet 2022 tillkännagavs var det med glädje och stolthet som Marie Karlsson, vd Eventum, mottog nyheten om att man tillsammans med Clear Channel nominerats till… Read more »
 • Eventum producerar Guldäggsgalan 2022 som tar ny formEventum producerar Guldäggsgalan 2022 som tar ny form
  KOMM ger event- och kommunikationsbyrån Eventum uppdraget att producera galan för Guldägget 2022. Med nya insikter görs upplägget helt om inför årets upplaga av galan. År 2020 och 2021 producerades galan digitalt, till följd av pandemin. Den digitala galan fyllde sitt syfte och priserna delades ut, men branschen har saknat tillfället att träffas. Under pandemin har KOMM tagit vara på tiden för att utvärdera och omvärdera de tidigare upplägget för galan. Nyligen lanserades en rebranding… Read more »
 • Eventum tar över Division
  Eventbranschen lever i tider av förändring; byråer vässar och utvecklar sina erbjudanden. Nästa stora steg är att Eventum nu växlar upp mot marknaden genom att ta över stora delar av Divisions uppdrag. Med sin anknytning till Stureplansgruppen har Division länge varit en stark aktör i eventbranschen. Byrån nådde omsättningssiffror på drygt hundra miljoner och har arbetat med kunder som bl.a Oatly, The Absolut Company och Svenska Olympiska Kommittén. Nu har Stureplansgruppen valt att lägga över… Read more »